• Imprimeix

T'ho recomano

El projecte singular Agrotreballa al Solsonès forma joves preparant-los perquè s'autoocupin en un dels sectors més estratègics del territori, el sector agrari. Expliquen la seva experiència a TV3:

Reencaminen el seu futur professional cap a les arts escèniques amb Fama, un projecte singular:

Catalunya Ràdio recull el testimoni de joves de la Garantia Juvenil que ja treballen:

Recull de notícies, articles i reportatges relacionats amb la Garantia Juvenil

La convocatòria 2015-2017 del programa d’orientació, formació, acompanyament i inserció laboral del centre formatiu Noves Oportunitats (CNO) de Tarragona ha permès atendre 371 joves d’entre 16 i 24 anys en risc d’exclusió social o en situació de vulnerabilitat.

Al programa van desenvolupar vuit itineraris formatius professionals en base als interessos dels joves: comerç i màrqueting, agrari, indústria alimentària, logística comercial, serveis socioculturals i a la comunitat, transport i manteniment de vehicles, hostaleria i turisme, i imatge professional.

En conjunt van dur a terme 12 formacions a mida i tres certificats de professionalitat, entre d'altres. A més, van facilitar l'accés als joves que requerien formar-se en altres centres o entitats, i 117 van rebre acompanyament i formació per treure el carnet de conduir.

En total, un 32,6% va acabar amb èxit una formació, tot i que Maria Punsoda, coordinadora pedagògica, assenyala que la xifra serà més alta, perquè aquí no es compta als 70 que van decidir tornar a cursar l'ESO o han començat a estudiar un cicle de FP.

A més de l'educació formal, es va fer molt èmfasi en la salut, l'ús del temps lliure, les relacions interpersonals (van sorgir grans amistats), aprendre a moure en el territori i la participació en la comunitat. De fet, 225 joves van participar en accions per conèixer entitats de voluntariat i participació ciutadana en 15 associacions del Camp de Tarragona.

L'altre gran fita del programa va ser que 152 joves, el 35%, aconseguissin una ocupació al llarg de l'itinerari.

NovesOportunitats_TarragonaImatge publicada a El Diari de Tarragona: Una de les activitats finals del grup al Parc del Francolí. Fotografia cedida. 

Informació relacionada

La convocatòria 2015-2017 del programa d’orientació, formació, acompanyament i inserció laboral del centre formatiu Noves Oportunitats (CNO) de Girona ha permès atendre 429 joves d’entre 16 i 24 anys de les comarques gironines en risc d’exclusió social o en situació de vulnerabilitat.

En aquest període de dos anys, 206 joves han aconseguit un contracte laboral i 116 han retornat al sistema educatiu. Es tracta d’un total de 322 joves de la demarcació de Girona en situació de vulnerabilitat que s’han inserit al món laboral i educatiu.

 NovesOportunitats_Girona

Imatge publicada a El Punt Avui: joves que s'han incorporat al món laboral o estudis a través del programa CNO Girona Foto: Larita Comunicació.

Informació relacionada

Compromesos amb la millora continua i amb la intenció de compartir el treball que realitzen els joves del Centre de Noves Oportunitats del Camp de Tarragona neix la revista “L’altre camí”.

Editada pels joves, la revista és un espai on compartir les experiències viscudes i els èxits assolits.

Llegeix aquesta primera edició i descobreix qui hi ha darrera del CNO, en quins territoris hi són, i les activitats que porten a terme.

 

Revista_AltreCami_CNO_Tarragona

Informació relacionada

L’article publicat al Diari de Tarragona “Gent que enterra l’etiqueta Ni-Ni” explica els bons resultats obtinguts pel Centre de Noves Oportunitats del Camp de Tarragona, amb el projecte Start, Formació i Feina per tu. El projecte a Tarragona ha ajudat a més de 300 joves, de 16 a 24 anys, a trobar un pla de vida.

El Centre de Noves Oportunitats és un projecte del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) de la Generalitat de Catalunya amb finançament del Fons Social Europeu. L’objectiu del programa és afavorir la inserció dels joves en el mercat laboral i en la formació reglada.

 GJ_recomano

Imatge publicada al Diari de Tarragona: Un grup de joves en un curs de hostaleria. Foto: Lluís Milián

Informació relacionada

"He pogut trobar-me a mi mateixa"

Una jove explica com ha aconseguit un contracte de feina després d'haver-se inscrit a la Garantia Juvenil (Segre, 28/3/2017)

"És la primera feina en què se'm valora"

Un jove de 26 anys graduat superior en so explica com, amb la Garantia Juvenil, ha arribat a ser contractat per la companyia tecnològica Altran (El Punt Avui, 5/1/2017)

"El programa de Garantia Juvenil ha fet que m'adonés de qualitats que no sabia que tenia"

Testimonis de joves participants d'Apps Factory, en el marc dels Projectes Singulars de la Garantia Juvenil (El Periódico de Catalunya, 30/11/2016)

Data d'actualització:  27.09.2017