• Imprimeix

Prop de 20.000 persones inscrites a la Garantia Juvenil han trobat una feina amb un model propi dissenyat pel SOC

09/11/2016 09:11
Prop de 20.000 persones inscrites a la Garantia Juvenil han trobat una feina amb un model propi dissenyat pel SOC

Prop de 20.000 persones joves inscrites al programa europeu Garantia Juvenil han trobat una feina Catalunya i estan donades d'alta a la Seguretat Social.

Fins ara, 49.840 joves s'han inscrit al programa, dels quals més de 38.500 han participat en alguna actuació del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC).

Aquestes xifres les han facilitat la directora del SOC, Mercè Garau, i la directora general de Joventut, Marta Vilalta, que han comparegut a la Comissió de Polítiques de Joventut del Parlament de Catalunya, amb el responsable del Programa de Garantia Juvenil, Jesús Quiroga.

La Garantia Juvenil és una iniciativa europea d'ocupació per reduir l'atur juvenil.

Garau ha explicat que "Catalunya és capdavantera en l'execució del programa Garantia Juvenil "amb un sistema propi que ha permès Catalunya començar les actuacions abans que enlloc de l'Estat i deixant enrere el Registre únic del Ministerio".

"Catalunya ha assolit el lideratge perquè ha creat un model propi de Garantia Juvenil dissenyat pel SOC, basat en l'acord amb la Direcció General de Joventut, amb actuacions planificades amb les entitats que les implementen, i la participació dels agents socials, econòmics, entitats locals i de representants dels col·lectius joves", ha assegurat la directora del SOC.

Fins ara, 49.840 persones joves s'han inscrit a la Garantia Juvenil a Catalunya, de les quals més de 38.500 han participat en alguna actuació del SOC