• Imprimeix

El Cos europeu de solidaritat ja està en marxa

Poden inscriure-s'hi les persones joves d'entre 17 i 30 anys per accedir a noves oportunitats, realitzar una contribució important a la societat arreu de la Unió Europea i adquirir experiència i habilitats valuoses a l'inici de la seva carrera professional

12/12/2016 09:12
El Cos europeu de solidaritat ja està en marxa

La Comissió Europea va presentar el passat divendres 9 de desembre el Cos europeu de solidaritat. L'objectiu d'aquesta iniciativa és que joves d'entre 17 i 30 anys puguin adquirir experiència i competències professionals mitjançant noves oportunitats i realitzant una contribució important a la societat arreu de la Unió Europea (UE).

La Comissió també ha presentat un seguit de mesures per impulsar l'ocupació de les persones joves i millorar i modernitzar l'educació.

Per un període de 2 a 12 mesos, amb el nou Cos europeu de solidaritat, les persones participants podran implicar-se en un ampli ventall d'activitats en àmbits com l'educació, la salut, la integració social, l'assistència en el subministrament d'aliments, la construcció d'allotjaments i refugis, la recepció, el suport i la integració d'immigrants i refugiats, la protecció mediambiental o la prevenció de desastres naturals.

Les persones joves que estiguin interessades en aquesta iniciativa ja es poden registrar al Cos europeu de solidaritat, aquí. A partir dels 17 anys es pot fer la inscripció, però l'edat mínima per participar en un projecte és de 18 anys.

En fer el registre, caldrà que subscriguin la declaració i principis del Cos europeu de solidaritat. Alhora, les organitzacions participants han d'adherir-se a la Carta del Cos europeu de solidaritat, que estableix els drets i responsabilitats durant totes les etapes de l'experiència de solidaritat.

El Cos europeu de solidaritat és un primer resultat tangible del conjunt de prioritats identificades en el full de ruta de Bratislava. L'objectiu és que el 2020 s'hagin inscrit 100.000 joves per participar en aquesta iniciativa.

 

 

2.000 milions de pressupost extra per a la Garantia Juvenil

Fa tres anys es va posar en marxa la Garantia Juvenil, una iniciativa europea d'ocupació per reduir l'atur juvenil. Ara hi ha 1,4 milions menys de persones joves en situació d'atur a la UE, i 900.000 joves menys que no estan ni treballant, ni estudiant, ni formant-se. En el cas de Catalunya, prop de 20.000 persones inscrites a la Garantia Juvenil han trobat una feina amb un model propi dissenyat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC).

Per assegurar una implementació completa i a llarg termini de la Garantia juvenil i fer-la arribar a les regions que més ho necessiten, la Comissió Europea ha proposat recentment afegir 2.000 milions de pressupost extra a aquesta iniciativa perquè segueixi funcionant arreu d'Europa, i així poder donar suport addicional a 1 milió més de joves fins el 2020.

ErasmusPro

En el marc del programa Erasmus+, la Comissió Europea posarà en marxa ErasmusPro, una nova iniciativa que té per objectiu donar suport a la formació professional a l'estranger.

La Comissió també proposarà un marc de qualitat per a la formació professional que estableixi els principis clau per al disseny i la realització de pràctiques i períodes de formació professional a tots els nivells.

Les persones participants tindran l'oportunitat de formar part d'un projecte com a voluntàries, realitzant unes pràctiques, fent d'aprenents o treballant per un període de 2 a 12 mesos