• Imprimeix

Catalunya és reconeguda a Europa com a exemple en el desplegament de la Garantia Juvenil

Una delegació catalana va participar també en el fòrum sobre la definició del Cos Europeu de Solidaritat

13/04/2017 08:04
Catalunya és reconeguda a Europa com a exemple en el desplegament de la Garantia Juvenil

Responsables de l'Àrea d'Ocupació Juvenil del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) van reunir-se ahir a Brussel·les amb el coordinador d'Ocupació i Polítiques Socials i del Fons Social Europeu (FSE) per a Espanya, Stanislav Ranguelov, per compartir-hi el desenvolupament de la Garantia Juvenil a Catalunya.

El SOC va informar que, actualment, hi ha 72.500 persones joves inscrites a la Garantia Juvenil a Catalunya i que, més enllà de la quantitat de persones beneficiàries, cal posar èmfasi en l'impacte social que s'està aconseguint, amb un model propi basat en la individualització i la proximitat.

En aquest sentit, Ranguelov va remarcar que "Catalunya conforma la millor interpretació possible de la Garantia Juvenil", amb un model que va més enllà de l'assistencialisme i de les actuacions a curt termini, que rau en la transformació dels serveis públics i, sobretot, en l'apoderament de les persones joves.

 

Cos Europeu de Solidaritat

La trobada va tenir lloc en el marc del fòrum sobre la definició del Cos Europeu de Solidaritat, organitzat per la Comissió Europea, que va celebrar-se ahir al matí a Brussel·les. Hi va participar una delegació del Govern de la Generalitat encapçalada per la directora general de Joventut, Marta Vilalta, acompanyada de responsables de l'Agència Catalana de Joventut, responsables del SOC, un representant del Consell Nacional de Joventut de Catalunya, professionals de Joventut experts en l'àmbit de la mobilitat internacional i el voluntariat, i una representació de la Comissió Europea a Barcelona.

El Cos Europeu de Solidaritat és una nova iniciativa de la Unió Europea que té per objectiu crear oportunitats per a què joves treballin com a voluntaris o col·laborin en projectes, ja sigui en els seus propis països o a l'estranger, que beneficiïn a comunitats i ciutadans de tot Europa.

Actualment hi ha 27.000 persones joves a nivell europeu inscrites en el Cos Europeu de Solidaritat des que el desembre passat es va anunciar la posada en marxa de la iniciativa.

El fòrum va debatre de quina manera s'ha de desplegar aquest nou projecte destinat a joves d'entre 18 i 30 anys. En aquest sentit, s'han abordat els mecanismes per fer atractiva la iniciativa tant per a les persones joves com per a les entitats, també quin ha de ser el funcionament i la governança del nou projecte, així com de quina manera es pot millorar l'ocupabilitat de les persones joves participants i com garantir-ne la igualtat d'oportunitats.

Actualment hi ha 72.500 persones joves inscrites a la Garantia Juvenil a Catalunya, amb un model del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) basat en la individualització i la proximitat