• Imprimeix

Aposta per la continuïtat del programa Noves Oportunitats com a model d'innovació i èxit

Durant la inauguració de l'espai del centre de Noves Oportunitats PASSWORK a Barcelona, la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, va destacar aquest programa de la Garantia Juvenil com a recurs per a fer front a l'abandonament escolar prematur

31/01/2017 10:01
Aposta per la continuïtat del programa Noves Oportunitats com a model d'innovació i èxit

A Catalunya ja han iniciat el programa 2.785 persones joves, un 71% de les quals no havia finalitzat l'ESO.

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, va inaugurar ahir l'espai del centre de Noves Oportunitats PASSWORK a Barcelona.

Aquest programa de la Garantia Juvenil es dirigeix a persones joves que no compten amb cap titulació acadèmica ni professional, oferint-los la formació que millor s'adapti al seu perfil i acompanyant-les per construir el seu projecte professional en un itinerari de llarg recorregut.

En la presentació de l'espai, Bassa va remarcar que el Govern "no només ens fixem l'objectiu de treballar per crear més i millor ocupació, sinó que també atenem amb especial atenció i propostes concretes aquells grups de població que presenten més dificultats d'inserció".

"Apostem fermament per la continuïtat dels programes de Noves Oportunitats com a model d'innovació i èxit", va afirmar la consellera.

 

Balanç

Durant el 2016, més de 700 persones del Barcelonès i Barcelona ciutat han estat derivades al centre PASSWORK, i en aquests moments hi ha 460 joves en procés formatiu realitzant algun dels diferents itineraris d'aquest projecte.

A Catalunya han iniciat el programa 2.785 persones joves, un 71% dels quals no havia finalitzat l'Educació Secundària Obligatòria.

Pel que fa a l'edat, un 36% de les persones participants de Noves Oportunitats té entre 16 i 18 anys; un 40%, entre 19 i 21; i un 23%, més de 21 anys.

Bassa va afegir que el programa, que s'allargarà fins al desembre de 2017, "està permetent visibilitzar nois i noies que estaven totalment expulsats del sistema educatiu, en especial vulnerabilitat. Molts s'han tornat a motivar per aprendre i per formar-se".

La consellera va posar en valor "l'expertesa de les entitats que gestionen aquest servei, així com el compromís dels educadors i el professorat, la implicació del món empresarial i la vocació de les persones que hi fan de voluntàries". "Allò que determina el bon funcionament d'aquest programa són sobretot els joves que hi participen. Joves que es volen protagonistes del seu camí".

 

La inauguració va comptar també amb un espai de diàleg en què van participar la consellera; la directora del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC), Mercè Garau; joves participants del projecte; empreses col·laboradores; centres formatius adscrits i agents socials derivants, entre d'altres.

La Garantia Juvenil és una iniciativa europea d'ocupació per reduir l'atur juvenil, impulsada a Catalunya a través del SOC.

Aquest programa es dirigeix a persones joves que no compten amb cap titulació acadèmica ni professional, oferint-los la formació que millor s'adapti al seu perfil i acompanyant-les per construir el seu projecte professional