• Imprimeix

3.249 persones inscrites a la Garantia Juvenil a comarques gironines ja treballen

La consellera Bassa va fer-ne balanç en presentar una jornada sobre Noves Oportunitats amb empreses i joves

22/05/2017 08:05
Empreses que volen oferir Noves Oportunitats a joves de comarques gironines

La consellera Bassa va presentar a Girona la jornada "Sí, sóc capaç!", adreçada a empreses que volen oferir noves oportunitats a joves que no tenen titulació

A la demarcació de Girona hi ha 8.519 persones inscrites a la Garantia Juvenil, 3.249 de les quals es troben en situació d'alta a la Seguretat Social. Les xifres dupliquen les del maig de l'any passat, quan a Girona s'havien apuntat al programa 3.958 persones.

A Catalunya, la Garantia Juvenil compta amb 70.984 persones inscrites, 26.141 de les quals ja treballen.

La Garantia Juvenil és una iniciativa d'ocupació de la Unió Europea per reduir l'atur juvenil, impulsada a Catalunya a través del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC).

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, en va fer balanç durant la seva visita divendres passat a dues iniciatives gironines del SOC en el marc del programa europeu.

Així, Bassa va conèixer, en primer lloc, el Projecte Singular d'arts escèniques "Fama", desenvolupat per l'Associació Dansa, Ball i Esport. Trenta joves participen en aquesta formació integral en què aprenen dansa, música i teatre amb la finalitat de capacitar-los per organitzar qualsevol tipus d'espectacle, tant pel que fa a la creació com al desenvolupament tècnic.

Després, la consellera va presidir la jornada "Sí, SOC capaç!", que va reunir empreses i joves del Centre de Noves Oportunitats El Balcó de Girona amb l'objectiu d'aconseguir contractacions per als joves que es formen al centre. Noves Oportunitats és un programa de la Garantia Juvenil que ofereix un itinerari de llarg recorregut a persones joves que no compten amb cap titulació.

Dolors Bassa va assegurar que la Garantia Juvenil és "un instrument clau en la lluita per reduir l'atur entre el jovent". En aquest sentit, va recordar que "la prioritat del Govern en matèria d'emancipació juvenil és impulsar actuacions que garanteixin la igualtat d'oportunitats entre aquest col·lectiu". Per això, va afegir, "cal esmerçar tots els esforços a lluitar contra l'atur juvenil i la precarietat laboral i impulsar polítiques de formació i d'inserció que contribueixin a generar oportunitats reals per al jovent".

A Girona, la Garantia Juvenil treballa, entre d'altres, amb accions d'orientació i suport a la cerca de feina; programes de segona oportunitat (Formació i Inserció del Departament d'Ensenyament i els Centres de Noves Oportunitats); formació professionalitzadora (destacant aquella en TIC i idiomes, o l'adaptada a les necessitats de les empreses tecnològiques de Catalunya); Programes Integrals que combinen orientació, formació i experiència; programes de primera experiència laboral; suport a l'emprenedoria; i els Projectes Singulars.

 

A Catalunya, la Garantia Juvenil compta amb 70.984 persones inscrites, 26.141 de les quals estan en situació d'alta a la Seguretat Social