• Imprimeix

Arrenca la nova edició del programa Noves Oportunitats 2018-2020

L’objectiu és que els joves assoleixin una certificació i retornin al sistema educatiu, afavorint així la seva inserció al mercat laboral.

01/06/2018 12:06
Arrenca la nova edició del programa Noves Oportunitats 2018-2020

Arrenca una nova edició de Noves Oportunitats, un programa que neix des de l’Àrea d’Ocupació Juvenil del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) amb l’objectiu de recuperar les ganes d’aprendre dels milers de joves que, per motius diversos, no han trobat el seu lloc als instituts i que, per raó de la seva edat, són invisibles per a les empreses.

Així doncs, l’objectiu del programa és que els joves assoleixin una certificació i retornin al sistema educatiu per completar la seva formació, afavorint així la seva inserció al mercat laboral amb expectatives d’ocupació de qualitat.

En aquesta segona edició s’atendran un mínim de 2500 joves, entre 16 i 24 anys, que han abandonat prematurament el sistema educatiu i que per circumstàncies diverses, presenten factors personals i competencials de major fragilitat.

Com en l’edició anterior, el programa es desplega en els 8 territoris: Lleida, Alt Pirineu i Aran, Terres de l’Ebre, Camp de Tarragona, Girona, Catalunya Central, Barcelona Sud, Barcelona Nord i Barcelonès.

Cada territori té diferents punts d’actuació (vegeu mapa),  per així disposar del major nombre d’instal·lacions i fer una atenció  de proximitat i qualitat als joves.

Així mateix, els Centres de Noves Oportunitats estableixen la seva intervenció basant-se en diferents principis: desenvolupament integral del jove, innovació pedagògica, col·laboració amb les empreses i treball en xarxa. Es parteix de la base que el jove és el protagonista i l’eix central, i que totes les esferes de la vida incideixen de manera conjunta en l’obtenció d’objectius.

Al llarg del programa els participants recorreran el seu itinerari passant per diferents fases: una primera fase d’orientació per a la definició del projecte professional i vital.  A continuació,  el  desenvolupament competencial professional i transversal que desenvoluparà tant la part formativa i professional com la resta d’àmbits personals (lleure, salut, relacions, etc). I per últim, una fase de suport a l’escolarització/inserció laboral. Tot amb un acompanyament personalitzat i especialitzat.

Així doncs,  les persones joves d’ entre 16 i 24 anys que vulguin tenir una Nova Oportunitat ja poden adreçar-se a qualsevol dels punts d’actuació desplegats en tot el territori i formar part de la nova edició del programa.

 

La Garantia Juvenil és una iniciativa europea d'ocupació per reduir l'atur juvenil, impulsada a Catalunya a través del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC)

 

El programa Noves Oportunitats de la Garantia Juvenil s'adreça a joves d'entre 16 i 24 anys que no compten amb cap titulació