• Imprimeix

Comença el període de pràctiques de la nova formació de manteniment aeronàutic del SOC

Aquesta setmana l'alumnat inicia les 80 hores de pràctiques al costat de grans professionals de sis empreses autoritzades per l’Agència Estatal de Seguretat Aèria

19/07/2018 12:07
Formació aeronàutica

A principis d'abril, i amb totes les places cobertes, s’iniciava a l’Escola de Formació Aeronàutica de Vilanova i la Geltrú (EFAV) el curs per a l'obtenció del certificat de professionalitat d' ”Operacions auxiliars de manteniment aeronàutic”.

Aquesta formació de nivell 1 està adreçada a joves que no tinguin el certificat d’ESO i els permetrà obtenir el certificat citat per treballar en una companyia aèria o bé seguir els estudis a un nivell més avançat.

Dilluns passat, l'alumnat d’aquesta primera edició va iniciar el període de pràctiques amb 80 hores al costat de grans professionals de sis empreses autoritzades per AESA (Agència Estatal de Seguretat Aèria) i instal·lades en diferents aeroports catalans:

Efficient Flight (Aeroport Reus); FlightLine (Aeroport Girona); CenterVol Maintenance (Aeroport BCN-El Prat); Clipper National Air (Aeroport Girona); Rosique Aircraft (Aeroport Reus); Futurhangars (Aeroport Sabadell).

Les companyies aèries reclamen des de fa temps personal treballador amb el perfil d’auxiliar i en aquest sentit, es va signar el Conveni de col·laboració per al desenvolupament del projecte de formació aeronàutic 2017, entre el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i l’Institut Municipal d’Educació i Treball (IMET).

Així doncs, el SOC ofereix a través de l’IMET un itinerari formatiu amb l'objectiu d'obtenir la Llicència de Manteniment d'Aeronaus (LMA) i assolir la categoria professional de Mecànic/a certificador/a, que és la persona responsable de donar el vistiplau a una aeronau o component, després d'una intervenció de manteniment.

En aquesta línia, l’IMET compta amb l'autorització de l'Agencia Estatal de Seguretat Aèria per realitzar aquesta formació que imparteix a través d'EFAV.

L’EFAV és l’única escola de titularitat pública de tota Espanya que ofereix aquests estudis des de l’any 1988, convertint en els darrers anys la ciutat de Vilanova i la Geltrú en un referent de la formació aeronàutica.

La matrícula per al curs 2018/2019 està oberta i la segona edició oferirà 28 places per a Certificadors i 14 per a Auxiliars.

Si voleu més informació o formar part d’aquesta segona edició poseu-vos en contacte amb l’EFAV.

La matrícula per al curs 2018/2019 està oberta i la segona edició oferirà 28 places per a Certificadors i 14 per a Auxiliars