• Imprimeix

El SOC participa a la 8a reunió de treball de la Xarxa de Transnacionalitat de l'FSE sobre Ocupació Juvenil

El SOC va assistir a les jornades de treball organitzades per l’ESF TN Youth Employment Network sobre Ocupació Juvenil que van tenir lloc els dies 21 i 22 de febrer, a la ciutat polonesa de Gdansk

02/03/2018 12:03
Xarxa de Transnacionalitat de l'FSE sobre Ocupació Juvenil

Aquesta Xarxa de Transnacionalitat, finançada pel Fons Social Europeu, és un espai de debat i d’intercanvi de coneixements en diversos àmbits socials. Es reuneix de forma periòdica en diferents ciutats europees, en aquesta ocasió, a la ciutat polonesa de Gdansk.

En aquesta línia, va aplegar representants d’institucions i d’entitats implicades en el desenvolupament i la gestió de projectes per afavorir l’ocupació juvenil.

En representació del SOC, les participants van aportar coneixements sobre mobilitat laboral internacional, així com experiència en la implantació a Catalunya de la Garantia Juvenil.

Així mateix, durant la primera sessió del grup de treball, es va presentar el projecte polonès So-Stay, finançat pel Fons Social Europeu. Aquest projecte aborda el repte de la creació d’oportunitats d’ocupació per a una part molt vulnerable de la societat, com ara els joves que han crescut en orfenats.

Aquest projecte va néixer com a col·laboració entre la municipalitat de Gdansk i la Fundació d'Innovació Social. El projecte So-Stay és un bon exemple de com les autoritats municipals treballen en noves formes de col·laboració en moltes altres parts d’Europa.

D'altra banda, durant la segona jornada que va tenir lloc el dia 22 de febrer, es va presentar el Cos de Treball Voluntari polonès que és una unitat organitzativa estatal que treballa per prevenir l'exclusió social de les persones joves. Aquesta institució fa tasques estatals dirigides als adolescents majors de 15 anys i a les persones aturades menors de 25 anys d'edat, que inclouen serveis d'ocupació, contraresten la marginació i l'exclusió socials, com també tasques relacionades amb l'educació i la formació.

Més informació