• Imprimeix

Finalitza l’edició 2015-17 del programa Noves Oportunitats de la Garantia Juvenil

El programa ha orientat, format i apropat al mercat laboral a més de 2.000 joves d’entre 16 i 24 anys.

14/12/2017 09:12
Noves Oportunitats

Els joves, que al iniciar el programa no treballaven i en molts casos havien abandonat el sistema educatiu de manera prematura han pogut, a més de rebre accions d’orientació i formació, realitzar pràctiques i estades en empreses, gaudir de mentoratge de professionals en actiu, així com d’altres actuacions que han permès apropar-los a la realitat del mercat laboral.

El programa Noves Oportunitats de la Garantia Juvenil s'adreça a joves d'entre 16 i 24 anys que no compten amb cap titulació. La Garantia Juvenil és una iniciativa europea d'ocupació per reduir l'atur juvenil, impulsada a Catalunya a través del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC).

Mitjançant el treball en xarxa entre entitats socials, administracions locals, centres de formació, empreses i el SOC, els joves han estat els autèntics protagonistes dels 8 Centres de Noves Oportunitats posats en marxa per tot el territori: Terres de L’Ebre, Lleida, Catalunya Central, Tarragona, Girona, Vallès-Maresme, Barcelona Sud i Barcelona Ciutat.

Després d’aquests 2 anys, molts d’ells han assolit l’objectiu del programa, trobant una feina o reincorporant-se, de nou, al sistema educatiu. 

El programa Noves Oportunitats de la Garantia Juvenil s'adreça a joves d'entre 16 i 24 anys que no compten amb cap titulació