• Imprimeix

Catalunya, Premi Especial de l'Assemblea de les Regions d'Europa per la implementació de la Garantia Juvenil

Els programes del SOC Noves Oportunitats i Projectes Singulars reben el reconeixement de Most Youth Friendly European Region

01/06/2017 10:06
L'Assemblea de les Regions d'Europa atorga a Catalunya el Premi Especial per la implementació de la Garantia Juvenil
La directora del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC), Mercè Garau, va recollir ahir el Premi Especial que l'Assemblea de les Regions d'Europa ha atorgat a Catalunya per la implementació del programa europeu de Garantia Juvenil en el decurs de l'assemblea general celebrada a Viena.
 
El jurat del Most Youth Friendly European Region (MYFER) ha concedit el guardó especial a Catalunya pels programes Noves Oportunitats i Projectes Singulars, dissenyats pel SOC, entre totes les candidatures presentades per diverses regions de Noruega, Àustria, Itàlia, Romania,Turquia, Suïssa i Sèrbia.
 
Amb el premi MYFER, l'Assemblea de les Regions d'Europa destaca la importància de les polítiques juvenils a nivell regional per millorar les condicions de vida de les persones joves, així com destaca els projectes innovadors d'aquelles regions europees en benefici dels joves.
 
Per concedir el Premi Especial a Catalunya, el jurat ha avaluat els projectes tenint en compte l'impacte i dimensió de la iniciativa, la implicació dels joves en el seu desenvolupament, el nivell d'inclusió social, i la igualtat de gènere i d'oportunitats.
 
Garau, va destacar que "aquest premi és un reconeixement europeu al compromís de Catalunya amb els joves, que són el futur del nostre país".
 
"Catalunya genera confiança a Europa perquè amb la implementació de la Garantia Juvenil hem demostrat que som un Govern social, que tracta els programes com a inversions i no com a despeses, amb l'objectiu d'ajudar els joves a tenir una vida digne malgrat els obstacles actuals del mercat de treball", va afegir la directora del SOC.
 
Els premis atorgats per MYFER posen de relleu les iniciatives que tenen lloc a qualsevol de les regions que pertanyen a un dels 47 països que integren el Consell d'Europa. Aquestes iniciatives poden ser projectes, estratègies, polítiques, experiències pilot que tinguin com a objectiu millorar la situació dels joves a Europa.
 
La Garantia Juvenil és una iniciativa d'ocupació de la Unió Europea per reduir l'atur juvenil, desenvolupada a Catalunya a través del SOC. Fins ara, més de 77.000 joves s'han inscrit a la Garantia Juvenil a Catalunya.
 
 
Noves Oportunitats
 
El principal objectiu del programa Noves Oportunitats de la Garantia Juvenil és que les persones de 16 a 21 anys assoleixin una certificació i retornin a la formació reglada. El programa s'adreça a aquelles persones joves que van abandonar prematurament la seva etapa formativa i no compten amb cap acreditació educativa.
 
Noves Oportunitats es porta a terme a espais que ofereixen actuacions integrades d'orientació, formació i acompanyament, i es caracteritza per oferir als joves itineraris més llargs, de fins a 30 mesos, per desenvolupar el seu projecte professional.
 
A més, les actuacions es personalitzen de manera que la formació i la metodologia s'adapten a les necessitats de cada jove.
 
 
Projectes Singulars
 
Els Projectes Singulars de la Garantia Juvenil potencien diferents actuacions ocupacionals i formatives específiques que es desenvolupen arreu de Catalunya mitjançant actuacions coordinades i interrelacionades per incrementar les possibilitats d'inserció de les persones joves menors de 25 anys.
 
Les mesures integrades en aquests projectes, portats a terme per entitats públiques i privades, són de millora de la intermediació, ocupabilitat, estímul a la contractació i per afavorir l'emprenedoria.
 
Fomenten la creació del treball en xarxa amb entitats socials així com permeten tirar endavant iniciatives de caràcter específic del territori on es desenvolupen tenint molt en compte el col·lectiu i el sector econòmic de la zona.

L'Assemblea de les Regions d'Europa destaca la importància de les polítiques juvenils a nivell regional per millorar les condicions de vida de les persones joves