• Imprimeix

Més de 150 joves inicien el curs al Centre de Noves Oportunitats Barcelona Sud

Els joves segueixen un recorregut formatiu certificat que alterna formació i treball per garantir una major connexió amb el món laboral i facilitar la seva incorporació al mercat de treball i/o la tornada a l’entorn formatiu

14/09/2018 10:09
El Llindar

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, i el conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, van assistir a l’acte amb motiu de l’inici de curs del Centre Noves Oportunitats a Barcelona Sud, gestionat per la Fundació El Llindar. 

De moment, més de 150 alumnes s’han inscrit per participar en la segona edició d’aquest recurs que lluita contra l’abandonament escolar mitjançant actuacions d’orientació, formació, acompanyament i inserció laboral.

El programa Noves Oportunitats neix al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), en col·laboració amb el Departament d’Ensenyament amb l’objectiu de recuperar les ganes d’aprendre de joves que, per motius diversos, no han trobat el seu lloc als estudis post obligatoris ni al mercat laboral.

L’acte va tenir lloc a El Repartidor, l’ Escola Restaurant Tragaluz-El LLindar, a l’Hospitalet de Llobregat. En aquest espai els i les joves segueixen un recorregut formatiu certificat, que alterna formació i treball, i es poden especialitzar en cuina o serveis de restauració.

L’itinerari d’hostaleria que ofereix el centre va de la mà del grup Tragaluz; CEBADO col·labora en l’itinerari d’imatge personal, i el de mecànica es fa conjuntament amb el grup M. Automoció, entre d’altres empreses i entitats.  En aquesta segona edició, el centre obre nous itineraris formatius en administració i gestió, arts gràfiques, web 4.0 i logística.

En aquesta línia, l’alumnat alterna la formació professionalitzadora amb experiències laborals en ambients de treball reals. Paral·lelament,  se’ls ofereix un servei d’acompanyament i orientació laboral. D’aquesta manera, es garanteix una major connexió amb el món laboral, i es facilita la seva incorporació al mercat de treball i/o la tornada a l’entorn formatiu.

Així mateix, el SOC destina 2’6M€ al Centre Noves Oportunitats Barcelona Sud per desenvolupar el programa. Enguany, s’ha fet una reserva de places per incorporar joves migrats sense referents familiars que requereixin d’un programa socioeducatiu d’aquestes característiques.

A l’acte també hi van assistir l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín; la directora del SOC, Mercè Garau, i el president de la Fundació El Llindar, Pere Guardiola.

En la primera edició del Centre de Noves Oportunitats van participar més de 360 joves. El 78% van seguir el seu itinerari formatiu en el sistema reglat o no reglat o es van inserir al mercat laboral i el 81% van millorar la seva ocupabilitat.

El programa Noves Oportunitats es desplega en els 8 territoris: Lleida, Alt Pirineu i Aran, Terres de l’Ebre, Camp de Tarragona, Girona, Catalunya Central, Barcelona Sud, Barcelona Nord i Barcelonès.

Cada territori té diferents punts d’actuació (vegeu mapa),  per així disposar del major nombre d’instal·lacions i fer una atenció  de proximitat i qualitat als joves.

Així doncs,  les persones joves d’ entre 16 i 24 anys que vulguin tenir una Nova Oportunitat ja poden adreçar-se a qualsevol dels punts d’actuació desplegats en tot el territori i formar part de la nova edició del programa.

 

Cada territori té diferents punts d’actuació per disposar del major nombre d’instal·lacions i fer una atenció  de proximitat i qualitat als joves. Troba el teu!