• Imprimeix

Mobilitat internacional per a joves inscrits a la Garantia Juvenil

El programa TLN Mobilicat ofereix als joves capacitació lingüística i pràctiques professionals a països europeus

11/10/2018 13:10
TLN Mobilicat

El programa TLN Mobilicat de la Garantia Juvenil pretén millorar el perfil professional i les competències personals claus mitjançant la realització de pràctiques formatives en empreses públiques i privades d'estats membre de la Unió Europea.

Les accions començaran el dia 15 de novembre amb l’organització de diverses sessions informatives.

Cada projecte preveu una sèrie d’accions estructurades en dues fases. La primera fase, que tindrà lloc a Catalunya, inclourà la preparació i capacitació dels joves:

  • Suport pedagògic a càrrec dels professionals de cada entitat amb la finalitat d’orientar individualment a cada un dels joves participants.
  • Preparació intercultural dels joves.
  • Formació lingüística de la llengua del país de destinació o llengua vehicular.

I en la segona fase es realitzaran les pràctiques professionals en els diferents països previstos en cada projecte:

  • D’acord amb la informació recollida en les sessions individuals, s’assignarà una empresa de pràctiques a cada jove.
  • El soci d’acollida al país de destinació s’encarrega de planificar i executar accions pedagògiques complementàries a l’aprenentatge pràctic.
  • Així mateix, el soci d’acollida també podrà organitzar accions de formació lingüística complementàries.
  • La durada de les estades a l’estranger serà d’entre 8 i 20 setmanes segons cada projecte presentat i aprovat.

Finalment, es preveu que les entitats realitzin un seguiment un cop finalitzades les pràctiques professionals, per tal de continuar donant suport i acompanyament als joves participants per facilitar la seva inserció professional o el retorn al sistema formatiu. 

Enguany, els països de destinació són: Itàlia, Alemanya, Portugal, Regne Unit, França, Irlanda, Polònia, Bélgica, Dinamarca i Malta.

Les pràctiques professionals es realitzaran en un dels següents sectors: Administració; Agricultura (sector vitivinícola, floricultura); Animació i temps lliure; Artesania; Atenció sanitària; Automatització i mecànica; Benestar i imatge personal; Bioquímica; Biotecnologia; Ciències mediambientals; Comerç internacional; Comunicació audiovisual; Publicitat, relaciones públiques i fotografia; Cultura; Desenvolupament sostenible; Educació; Electricitat i Electrònica; Enginyeria verda (energies renovables) ; Horticultura; Hostaleria i restauració; Imatge i so; Indústries Alimentàries; Informàtica i noves tecnologies; Màrqueting i disseny gràfic; Metal·lúrgia; ONG; Producció y gestió cultural; Recursos humans; Sanitat; Tercer sector  (cooperatives socials, associacions, medi ambient, centres per a persones amb discapacitat) ; Transport i Manteniment de Vehicles; Treball social; Turisme.

Les 9 entitats que enguany gestionaran el projecte estan repartides arreu del territori i les podeu consultar aquí.

La durada de les estades a l’estranger serà d’entre 8 i 20 setmanes

Més informació