• Imprimeix

El SOC estrena un nou curs de formació en manteniment d’aeronaus adreçat a joves que no tinguin certificat d’ESO

06/04/2018 12:04
Formació_Aeronàutica_GarantiaJuvenil

Des de dilluns passat, l’Escola de Formació Aeronàutica de Vilanova i la Geltrú (EFAV), amplia la seva oferta amb un nou curs d’auxiliar de manteniment d’aeronaus.

Les companyies aèries reclamen des de fa temps personal treballador amb el perfil d’auxiliar, la qual cosa garanteix la inserció laboral de l'alumnat que realitzi aquests estudis.

Aquesta formació de nivell 1 està adreçada a joves que no tinguin el certificat d’ESO i els permetrà obtenir el certificat de professionalitat d' "Operacions auxiliars de manteniment aeronàutic" per treballar en una companyia aèria o bé seguir els estudis a un nivell més avançat.

L’EFAV és l’única escola de titularitat pública de tota Espanya que ofereix aquests estudis des de l’any 1988, convertint en els darrers anys la ciutat de Vilanova i la Geltrú en un referent de la formació aeronàutica.

En aquesta línia, la directora del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), Mercè Garau, va visitar l’EFAV amb l’objectiu de conèixer de primera mà el desenvolupament de l’escola i de posar en relleu el Conveni de col·laboració per al desenvolupament del projecte de formació aeronàutic 2017, entre el SOC i l’Institut Municipal d’Educació i Treball (IMET).

Aquest acord de col·laboració ha estat el resultat de les bones sinergies entre ambdós organismes i ha aconseguit que el Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE) reconegui dues noves especialitats formatives, la certificació de "Manteniment d’estructures d'aeronaus" que s’assoleix després del primer curs i la de "Manteniment d’avions amb motor de turbina" que s’obté després d’aprovar el segon curs.

Està previst que en el segon semestre d'enguany s'iniciï una segona edició del curs d'auxiliar de manteniment d'aeronaus.