• Imprimeix

Posa’t a punt i DeVellNou clouen la segona edició amb un 80% dels joves participants incorporats al mercat laboral

La formació oferta respon a la necessitat de formar a joves amb més dificultats d’inserció laboral

14/02/2018 11:02
Cloenda DeVellNou i Posa't a punt

La directora del SOC, Mercè Garau, va participar divendres passat en l’acte de cloenda del programa Integral Posa’t a punt i del projecte Singular DeVellNou de la Garantia Juvenil, que va tenir lloc a la seu de la Fundació Escola Sant Vicenç de Paül de Figueres (KSAMEU).

La segona edició dels projectes fa el tancament amb uns resultats molt favorables: el 80% dels joves participants s’han incorporat al mercat laboral i el 27.5% han retornat al sistema educatiu.

“Avui a Ksameu trobem Joves amb futur” va afirmar la directora del SOC en la seva intervenció. Garau va destacar que "gràcies a la ferma aposta del SOC, al compromís del teixit associatiu i de les empreses, aquests joves responen i es posen a caminar". Així mateix, va remarcar que "darrera seu hi ha una societat compromesa que creu en ells".

DeVellNou és un projecte singular  impulsat per la Fundació Sant Vicenç de Paül on 10 joves  han dut a terme una formació de fusteria i restauració de mobles impartida per artesans, fusters, talleristes i policromadors.

Durant la formació s’ha combinat la destresa artesanal i el coneixement de les tècniques de tractament de mobiliari i al mateix temps s’ha treballat l’aprenentatge d’habilitats comunicatives i socials i la promoció de la cultura emprenedora, amb la finalitat de poder inserir els joves al mercat laboral en un sector amb manca de relleu generacional.

Dels participants, 4 han estat contractats un cop finalitzat el projecte i una de les joves ha decidit retornar al sistema educatiu i fer un cicle formatiu de restauració i interiorisme.

Posa’t a punt és un programa integral en el que han participat 30 joves dividits en dos grups.

A càrrec de la Fundació Esplai Girona, un dels grups va tenir l’oportunitat d’obtenir el certificat de professionalitat de dinamització d’activitats de lleure educatiu infantil i juvenil.

Per altra banda, i a càrrec de la Fundació Escola Sant Vicenç de Paül, els joves van rebre una formació a mida d’habilitats pràctiques, eines d’autogestió i actituds personals per a la inserció laboral en el sector serveis en territoris catalans transfronterers.

En aquesta línia, la formació oferta respon a la necessitat detectada per l’entitat de formar a joves amb més dificultats d’inserció laboral per tal de poder tenir possibilitats d’inserció a les dues bandes de la frontera. Amb aquesta filosofia han fet visites a Perpinyà i han establert contactes amb empreses de la Catalunya Nord.

La Garantia Juvenil és una iniciativa europea d'ocupació per reduir l'atur juvenil