• Imprimeix

Noves Oportunitats per a joves de la Catalunya Central

72 joves han aconseguit una feina i 95 han retornat al sistema educatiu

03/07/2017 12:07
Noves Oportunitats per a joves de la Catalunya Central

Joves del CNO Catalunya Central, amb la directora del SOC, Mercè Garau, davant de l'arbre mecànic que han construït.

El Centre de Noves Oportunitats (CNO) de la Catalunya Central ha atès fins ara 396 joves de les comarques del Bages, el Berguedà, Osona, l'Anoia i el Solsonès.

Aquest CNO, gestionat per la fundació Ampans, ha aconseguit la inserció laboral de 72 joves, i que 95 retornin al sistema educatiu.

El programa Noves Oportunitats de la Garantia Juvenil s'adreça a joves d'entre 16 i 24 anys que no compten amb cap titulació. La Garantia Juvenil és una iniciativa europea d'ocupació per reduir l'atur juvenil, impulsada a Catalunya a través del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC).

La directora del SOC, Mercè Garau, va participar divendres passat en l'acte de balanç que va tenir lloc al CNO Catalunya Central, a Santa Margarida de Montbui. Garau va assegurar que el programa era arriscat però necessari per a uns joves que no trobaven resposta en el sistema ordinari.

Garau va remarcar també l'èxit del programa tot recordant que aquest any Noves Oportunitats ha estat premiat a l'Assemblea de les Regions d'Europa.

L'acte va comptar també amb la participació del director general d'Ampans, Toni Espinal, i de l'alcalde de Santa Margarida de Montbui, Teo Romero.

Precisament, 18 joves d'aquest municipi han participat en una formació de soldadura i mecatrònica en unes instal·lacions cedides per l'ajuntament, i amb la col·laboració de l'artista Raül M. Beteta, que ha construït amb aquests joves un arbre mecànic de 400 Kg de pes i més de 6 metres d'alçada i 8 metres d'amplada.

Un total de 110 empreses han col·laborat amb el CNO Catalunya Central, i s'han signat 28 convenis, 5 amb ajuntaments i consells comarcals, 11 per cessió d'espais, i 12 convenis de col·laboració amb entitats en àrees de formació.

 

El programa Noves Oportunitats de la Garantia Juvenil s'adreça a joves d'entre 16 i 24 anys que no compten amb cap titulació